Telefoon: (053) 430 93 43

email: enschede@cartridge-europe.com

Onze hoofdactiviteit is het hervullen van inktcartridges, dat is al zo sinds onze oprichting in december 2006.
Veel van onze klanten komen speciaal daarvoor naar ons toe en dat willen we uiteraard zo houden.

In onze beginfase werd de inkt meestal nog met een spuit in de cartridge gespoten, maar in de loop van ons bestaan is er heel veel veranderd. Sinds bijna tien jaar gebeurt het hervullen bij Cartridge Europe met behulp van diverse machines via een uitgebreid productieproces.

Wij hervullen twee soorten inktcartridges: met en zonder printkop.
  • Cartridges zonder printkop worden ook wel inktpatronen genoemd, het zijn eigenlijk alleen maar voorraden inkt, zonder een printkop die voor de afdrukkwaliteit zorgt, die bevind zich namelijk in de printer zelf als apart onderdeel. Meestal hebben dat soort printers dan vier of meer inktpatronen, voor elke kleur en toepassing een aparte cartridge.
  • Cartridges met printkop hebben twee functies, inktvoorraad en printkwaliteit. Ze zijn meestal vierkant of rechthoekig met aan de onderkant de printkop.
Het hervullen van cartridges met een eigen printkop doen wij volgens het volgende productieproces:

  • Eerst wordt de printkop gereinigd met speciale apparatuur onder hoge druk, daardoor zijn we in staat om de miniscule gaatjes van een printkop schoon te maken, waarbij tevens oude inktresten worden verwijderd. Die oude inkt is namelijk zeer slecht voor de printkwaliteit als de cartridge opnieuw gebruikt gaat worden.
  • Vervolgens komen de cartridges in een boiler met speciale reinigingsvloeistof, door verwarming van die vloeistof wordt de spons binnenin de cartridge weer helemaal vrij van oude inkt. Nadat de cartridges in centrifuges weer leeggeslingerd zijn, worden ze handmatig schoongemaakt en moeten ze minimaal 12 uur "rusten".
  • Het hervullen gebeurt bij ons met een vulmachine in een vacuĆ¼mkamer. Elke cartridge wordt op die manier onder vacuĆ¼m gevuld, er kan dus nooit lucht in de cartridge komen tijdens dat vullen. Daardoor is de printkwaliteit van de hervulde cartridges constant hoog.
  • Het laatste onderdeel van het proces is de praktijktest, voor bijna alle modellen die wij hervullen hebben wij een testprinter, daarmee wordt een testpagina geprint met de hervulde cartridge. We kunnen daardoor zien of de cartrdige de juiste printkwaliteit levert en tevens weten we dan meteen of de electronica van de cartridge in orde is.

100% GARANTIE OP DOOR ONS HERVULDE INKTCARTRIDGES
Cartridge Europe Enschede garandeert de kwaliteit en goede werking van door ons hervulde cartridges. Als er onverhoopt toch een probleem is, heeft u de keuze: geld terug of de cartridge vervangen door een ander exemplaar.

Voor uw inktcartridges kunt u bij ons kiezen uit diverse mogelijkheden
- originele inkt
- huismerk inkt
- uw cartridge door ons laten hervullen

Uiteraard is het hervullen de goedkoopste optie, daarmee kunt u wel tot 50% besparen!!

Het is afhankelijk van uw printer, welke van bovenstaande keuzes mogelijk zijn. Een huismerk cartridge of het hervullen van cartridges doen wij alleen als uw printer daar geschikt voor is.
Helaas mogen nog steeds printers verkocht worden die alleen goed functioneren met originele cartridges.

100% GARANTIE OP HUISMERK EN DOOR ONS HERVULDE INKTCARTRIDGES
Cartridge Europe Enschede garandeert de kwaliteit en goede werking van ons huismerk en van door ons hervulde cartridges. Als er onverhoopt toch een probleem is, heeft u de keuze: geld terug of de cartridge vervangen door een ander exemplaar.